Rutiner och mat

Är hemma i lägenheten och donar lite bland flyttkaoset. Inte haft någon energi alls till att ens titta på flyttkartongerna efter jobbet. Anser dock att det är precis så det får lov att vara med tanke på all press ett nytt jobb innebär. Idag ska jag jobba kvällspass för första ggn, följt av ett dagpass imorgon.


Dag 7.30-15.30

Kväll 15-22.30

Natt 22-08


Blir alltså verkligen att bara komma hem efter jobbet, sova direkt och sen upp och jobba igen. Tur att lägenheten inte ligger mer än ca 500 m från Lovisenberg, extremt lyxigt! :D


Arbetspassen/vakten börjar med en gemensam snabb genomgång av vilka patienter som är inneliggande och vem som ska ha hand om vem. Det fördelas också ut:

* Ansvar; typ teamledare, vanligtvis mellanchefen på dagtid.

* Stanscalling; springer på hjärtlarm

* Skåpvakt; tar emot samtal samt sitter stationerad framför alla MIO:s, akutmottagningens och alla avdelningars telemetri och skåp-övervak för att ha kontinuerlig koll ifall någon blir dålig. Den som har ansvar för patienten ska självklart också ha koll, men skåpvakten har en överblick och brukar ringa till vederbörande avd om något ser konstigt ut.


Sedan går varje sjuksköterska (finns inga undersköterskor på MIO) till respektive patient (1-2 patienter var) och får en mer utförlig rapport från den sjuksköterska som har haft hand om patienten vakten innan.


Läkarvisitt (rond) är kl 9 på dagarna och inga läkemedel (förutom t.ex antibiotika som ska ges särskilda tider) ges förren efter ronden. Så på morgonen innan ronden är det alltså frukost och stell (morgonomvårdnad).


I Norge äter man oftast bara tre ggr om dygnet, varav endast en varm måltid. Det kommer alltså upp matlådor med varm mat vid ca 13 och patienterna äter maten när de vill. I övrigt serveras färdigbredda mackor övriga tider på dygnet. På dagpassen brukar personalen bara äta mackor, sallad eller liknande till lunch för att sedan äta den varma middagen efter att de slutat. På kvällspassen äter de alltså ofta en varm måltid enl min handledare. Själv har jag haft med mig matlådor att värma varje gång, och tyckte väl att det var lite märkligt att det inte fanns micro i personalrummet utan bara i köket där patientmaten hanteras. Funderade också på om kollegorna aldrig äter “riktig mat” haha, innan jag fick det förklarat. Jag kan faktiskt köpa tanken att inte äta allför maffig mat på jobbet, för man blir ju trött efteråt! Är dock lite tveksam på om jag inte ändå vill äta en stadig lunch hehe ;)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0